MY MOM TRIES MY HORSE

, , Leave a comment


DON’T PULL OK you can try to, instead of manually zooming in go like this…. Or like this very fluent Play with the camera Play with it Play with it, zooooom in Hello everyone and welcome to a new video! Vandaag gaan we iets proberen dat ik al een langere tijd in mijn hoofd heb. We hebben het nog nooit gedaan omdat diegene die mee gaat doen er niet klaar voor was. Je denkt nu misschien; wát gaat ze doen Het is iets dat deze persoon, waar ik jullie zo meer over zal vertellen, niet wilde doen vanwege het paard. Oke, dit is één groot raadsel, ik zal het vertellen. Vandaag gaat mijn moeder op mijn paard rijden! En je denkt misschien, wa – *spraakfout* En je denkt misschien; waarom heb je dit nog nooit eerder gedaan? Nou, we gaan met Shilas rijden, en Shilas is een échte clown. Hij is héél gefocust op mij, maar met anderen werken vind hij niet zo leuk, ookal kent hij alles heel goed. En mijn moeder heeft Shilas vaak genoeg meegemaakt als een *piep*, dus heeft ze hem maar een paar keer gereden en hij is écht niet makkelijk. Eva: “Oke mama, wat vind je van het idee?” Nou……….. Heel eerlijk? Misschien kan ik beter op hem rijden. Sammie is altijd trouw, makkelijk, liefdevol en Shilas is een clown! Je weet nooit wat hij gaat doen! misschien bokt hij wel, of steigeren, of hij rent weg, en ík ben geen jeugdig ding meer, dus ja… ik wil niks breken. Hij is gewoon een onbetrouwbare clown met andere mensen Hij is lief voor Eva… – – ofja, lief… hij luistert naar haar hij is het met haar eens maar als je iets teveel van hem vraagt is hij het er niet mee eens en gooit hij je eraf! Eva: “En ga je nog truckjes met hem doen?” Nou ik denk dat hij truckjes met míj gaat doen ik weet niet of ik hem kan vertellen wat we gaan doen, ik denk dat hij zelf vanalles doet maar we zullen het zien…! Eva: “Oke, laten we ‘m pakken!” “eens zien hoe het zal gaan!” “heb je er zin in meid?!” “Ze leid zichzelf af” “voor de opdracht die eraan komt” “nee ze heeft er wel zin in” “maar ze weet wat er komen gaat” Ik pak even het halster en de borstels, dan kunnen we Shilas samen klaarmaken, ik denk dat het heel goed is voor mijn moeder, om meer met hem te doen dan alleen maar opstappen en wegrijden, natuurlijk kennen ze elkaar, maar het is meer, de voorbereiding voortijd, da’s ook belangrijk, – toch mam? – gewoon lekker een beetje borstelen. je hebt er geen zin in hállo je mag op Shilas, wees eens wat meer enthousiast! – mam: “oh wees stil” – Oh, hij is er al! Goh wat kijkt hij blij. even één van de halsters pakken we moeten hem echt wat toonbaarder maken voor het publiek. ik doe Shilas aan de andere kant eruit, dit is wat nauw voor deze THICC BOI oke, naar buiten, laten we hem pakken. iemand anders ‘betreed de arena’ Oke, snel voordat Flip ontsnapt. laten we hem poetsen. ik heb besloten om deze barebackpad te gebruiken want die geeft meer steun, dat is wel fijn voor mijn moeder… als hij begint met springen… Oh look at Shilas Oke, ik zal hem eerst rijden, als hij erg energiek is kan ik er wat balans in brengen en als ik voel dat hij er klaar voor is, kan mijn moeder erop springen. over ‘erop springen’ gesproken ik weet niet of het mij lukt met een barebackpad op maar ik ben natuurlijk nu aan het sporten :’) Dat was soepelllllll *een klein beetje informatie; als Shilas blij is schacht hij uit, dit doet hij ook met poetsen en heeft hij heel zijn leven al gedaan! Ik snap dat dit misschien afleid, maar het is gewoon zijn moeder van laten zien dat hij het leuk vind! jij gaat dit ook doen mama! mam: “en daar is Shilas de clown”… Oke geen piaffe vandaag, hij wil dansen, hij is dansend onderweg naar het blok! ik kan nu twee dingen doen; ik kan hem voor dit gedrag corrigeren omdat ik er niet om gevraagd heb, of ik lach erom en denk; hij is overduidelijk blij dat hij op het blok staat, hij doet dit graag, en ik vind het rijden leuk, want toen hij geblesseerd was aan zijn pees, kon ik dit alles twee jaar niet doen, dus… kijk, ik ga dit gedrag niet belonen met voer- – wacht, dat heb ik net gedaan – nougoed, mijn punt is; ik ga niet boos worden of corrigeren, omdat kíjk gewoon naar zijn koppie – hij is BLIJ! ik ben eraf gesprongen, mijn moeder mag nu ik voel dat hij relaxed is, en bezweet met zo’n dikke vacht, dus laten we niet teveel van hem vragen. Oke Shilas nee OKE MAMA… Klaar voor? Hij laat meteen al mooi zien wat ik bedoelde met ‘clown’ en ‘moeilijk met anderen’ niet ‘moeilijk’ als in; niet mee te werken, maar – “Oke mam… heb je het gevoel alsof je in spagaat zit?” Ik ben een beetje nerveus. Dat kan ik me wel voorstellen “Twee tips; niet aan de teugels trekken als je stilstaat want dan gaat hij steigeren”, – ik vind deze tips maar niks – en zet hem een beetje aan het werk, wijken enzo, want anders gaat hij zich vervelen… Hou van die helm O mijn God, mijn moeder op Shilas Het is alsof ik naar mijzelf kijk, we hebben dezelfde vorm Flip denkt; dit heb ik heel mijn leven ook nog nooit meegemaakt Je hebt zulke lange benen, volgens mij nog langer dan die van mij! Oh, weg bij mij, hij kent zoveel – – hij kan springen – – ‘t is een hoog opgeleid paard. Ik wilde dit! volgens mij is dit de eerste keer dat je dit ooit gedaan hebt! Hoe voelt het? oh hij geniet ervan! hij wil er niet af… I am going from pedestal to pedestal! Nee niet vooruit eraf! Achterwaarts! Dit is goed! Hij heeft zijn hoofd wel wat hoog, DON’T PULL Ik wist het….. bedankt voor de blooper WEES EENS STRENG! Oke gebruik je benen dát ja, hoppa – oh God, sorry nee nee nee blijven zitten! Don’t pull don’t pull praat maar met hem Oh ja meid! pas op voor ‘t hek Almost, almost Oke, genoeg! Nee, je moet nog galopperen! Nope, je moet galopperen! – dit was heel leuk. nu wil ik naar huis “Ze probeerde de piaffe” we zijn nog niet klaar meid! misschien effe…. mam: “helpt toch niet.” mam: “ik sta te trillen op mijn benen” Shilas be normal. Ze wilde in galop… Galop Shilas, je kan het, gewoon aanspringen! ik denk dat hij voelt dat je twijfelt, maar gewoon actief stappen en – “maar ik héb toch gegaloppeerd?” – helemaal niet, Shilas deed dat. Oke luister, ga gewoon actief stappen en dan geef je de hulpen die je doet met galop eerst actief… “hij wil alleen maar dít doen!” oké, oké, word er eentje zelfverzekerd hier Nu ben ik nóg trotser, oh en ze is eraf. Hoe vond je het? Interessant. ik moet hem echt leren aanvoelen en hij denkt; mens schiet toch op, en ik denk; ik wil niet vallen. nee, dat snap ik. Hij is geweldig. en hij zit als de beste stoel ooit. Ja, dat klopt. Maar ik denk dat wij nu ook een andere challenge moeten doen… “En dat is?” dan mag jij op mijn paard Pacha of Happy? We beginnen wel met Pacha, makkelijk beginnen. Klinkt goed, is ook alleen maar eerlijk! nee nee nee, je mag hem afzadelen! niet míjn video afsluiten jij! ga jij erop, en laat je hem dan liggen, OF zal ik erop gaan en hem laten liggen? Je vind de galop en, maar je wil hem wel laten liggen? oke doe maar! Oke, het is heel grappig want ze is afgestapt, meteen ná het stappen en stapt nu op zonder zadel en zonder pad. Wat zijn je plannen, wat ga je doen? Nou ik ga álle kunstjes doen, en steigeren, en *mompelt* hard rennen. Dus je doet alsof je in Cavalluna rijd? druk met je tenen in zijn oksels Now he can lay down, but how? de teugels helemaal los laten hangen en met je zweep onder zijn buik aanraken. hij wil een koekje. hij heeft het heel goed gedaan. een beetje lol na ‘t werk! De reden dat ik nog even met hem speel, is omdat hij zo keek; “Zijn we al klaar?” – en datgeen wat hij het liefste doet is spelen, dus ik doe dit vooral voor hem, maar natuurlijk ook omdat ik het leuk vind. Yes i’m filming. Dat is een blije Shilas! Hij rent niet weg omdat hij klaar is met alles, hij rent als hij blij is. Goed teken dus. Kleine samenvatting; wat vond je van Shilas en hoe vond je dat het ging? het was leuk, ik vind dat ik het best goed gedaan heb, aangezien hij steigerde – en een soort van raar galopperen met bokken niet echt, maar soort van. Hij is dan vooral beledigd dat je hem niet méteen de juiste hulp geeft, dat doet hij bij mij ook… dus is niks persoonlijks. Zo’n eerste keer moet je vooral voelen hoe hij op alles reageert, en ik wil hem niet te kort houden want je ziet wat er dan gebeurd; hij komt gewoon omhoog! Hij is wel echt een goede leraar, want, het maakt niet uit of je goed of slecht rijd, hij vergeeft het je niet, als je iets verkeerd doet. Dan kan hij gaan bokken of steigeren. en Flip bijvoorbeeld, als je het niet snapt wacht hij tot je het wel snapt. Maar Shilas écht niet… nee… Hij gooide jou er altijd af Ja, echt de héle tijd. Maar ik vond ‘t goed gaan – – ik ben trots op je, ik vond je erg dapper ookal sprong je eraf in het heetst van de strijd omdat je geen galop wilde doen Uitéindelijk kreeg je ‘m in galop, dus dat is goed – en ál die keren op het blok – misschien was dat wel het moeilijkste deel – – omdat je niet wil trekken want misschien steigert hij wel. Laat mij in een reactie weten wat jij van deze challenge / van deze dag vond, en eens kijken of we nog meer van dit soort leuke uitdagingen samen kunnen doen want ik denk dat de kijkers het wel leuk vinden. het is ook wel grappig! tot kijk bij de volgende video!

 

Leave a Reply